Felvételi tájékoztató 2019

Tájékoztató a középiskolai felvételi eljárással kapcsolatban

Néhány információ közreadásával szeretnék segítséget nyújtani azok számára, akik az általános iskolai tanulmányaik befejezése után nálunk szeretnének szakképesítést szerezni.

Adatok:

Intézményünk neve: Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakközépiskola és Kollégium

Címünk: 2943 Bábolna, Rákóczi utca 6.

OM azonosítónk: 200209

Tel./fax: 34/568-063

E-mail cím: titkarsag@pettkoiskola.sulinet.hu

Szakképesítés megnevezése: – Lovász

  • Bőrdíszműves

A tanulmányi területet meghirdető feladatellátási hely kódja: 001

A tanulmányi terület kódja: 01

A lovász képzésen két, maximális 28 fős osztálylétszámmal indítjuk a következő tanévet. ( 56 tanulót tudunk felvenni a 3 éves lovász képzésre)

Időpontok:

2019.02.18. Az általános iskola továbbítja a tanulói jelentkezési lapokat a középfokú iskoláknak, a tanulói adatlapok első példányát pedig a Felvételi Központnak.

2019.02.21-től A beérkezett jelentkezők kiértesítése a Pályaalkalmassági beszélgetés időpontjáról.

2019.03.01. (Péntek) A pályaalkalmassági beszélgetés 1. napja.

2019.03.08. (Péntek) A pályaalkalmassági beszélgetés 2. napja.

2019.03.18. Az iskola nyilvánosságra hozza a jelentkezők felvételi jegyzékét.

A hetedik évfolyam év végi és a nyolcadik évfolyam félévi eredményei és a pályaalkalmassági beszélgetés során kapott pontok alapján készítünk egy rangsort, melyet nevek nélkül, a tanulók OM azonosítójával ellátva (akik jeligét adnak meg, a jelige feltüntetésével) a honlapunkon közzéteszünk.

A listán szereplő első 56 tanuló biztosan felvételt nyer. Az első 56 tanulóból lesznek olyanok, akik nem minket jelölnek meg  első helyen, tehát ők a végleges listából kiesnek, helyükre a  rangsorból a következő legmagasabb pontszámmal rendelkező tanuló lép. Az előző tanévben 9-en voltak ilyenek.

  1. 03. 21-22. A tanulói adatlapokon a sorrendet módosíthatják az általános iskolában.

2019.04.23. A Felvételi Központ elküldi a végleges felvételi rangsort az iskolánknak.

Mi is ekkor tudjuk meg azt, a felvételizők közül kik jelöltek meg más középiskolát első sorban. Ennek megfelelően az ideiglenes rangsorhoz képest jelentős módosulások is lehetnek.

2015.04.30. Az iskola értesíti a szülőket a felvétel eredményéről.

Felvételi pontok:

Egy 110 pontos felvételi rendszer alapján alakítjuk ki a felvételi rangsort.

50 pontot lehet szerezni az általános iskolából hozott hetedik év végi és nyolcadik félévi eredmények  átlaga alapján. Ezeknek a pontoknak a kialakításánál a fő tantárgyak tanulmányi eredményeit vesszük figyelembe.

60 pontot lehet szerezni a pályaalkalmasságin, ami a következőkből tevődik össze:

  • Egy beszélgetés, amelynek során a lovász pálya iránti elhivatottságot vizsgáljuk, nem a tantárgyi tudásra vagyunk kíváncsiak. 20 pont
  • Egy egyszerű, a helyszínen az oktatók által ismertetett ló körüli feladat megoldása. 20 pont
  • Fizikai állóképesség felmérése, testnevelés tantárgy követelményeiből összeállítva. 20 pont

A pályaalkalmassági lebonyolítása

A felvételizőket időpontra hívjuk be. Elsőként a beszélgetésre kerül sor az iskola főépületében (2943 Bábolna, Rákóczi utca 6.) Két bizottságban folyik a meghallgatás. A meghallgatás után kerül sor a gyakorlati feladat elvégzésére, amely a Ménesudvarban található istállóban lesz. A felvételizőket diákjaink fogják felkísérni ide, a szülők kérjük, hogy ne menjenek a diákokkal együtt. A ménesi munkát nem zavarhatjuk. Váltó ruhájukat a Ménesudvarban található szociális helységben tudják átvenni.

A harmadik állomás a nap során a fizikai állóképesség felmérése, amelyet az Arany János utcai épületünk tornaszobájában végzünk el (2943 Bábolna, Arany János utca 1.). Ide szintén diákjaink kísérik a felvételizőket.

A tornaszoba melletti tanteremben nyílik lehetőség a sportruházat felvételére.

A szülőket kérjük, hogy ide menjenek majd át a gyermekeikért. A felmérés befejezésével számukra véget ér a pályaalkalmassági.

Bábolna, 2019. február 28.