Kollégiumi épületek korszerűsítése

Tisztelt Látogató!

Intézményünk 2017-ben komplex épületenergetikai fejlesztést valósít meg európai uniós támogatás felhasználásával. Projektünk a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) részét képező, „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című pályázati konstrukció támogatásával valósul meg. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás aránya a projekt költségvetésén belül 100 százalék.

Projektünk rövid leírása

A projekt célja a Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakközépiskola és Kollégium üzemeltetésében levő kollégiumi épületek energetikai korszerűsítése. Az épületek üzemeltetési költségei a szakközépiskola éves költségeinek egy igen jelentős részét teszik ki. A magas üzemeltetési költségeket főleg a fűtési hőigényből származó magas gázenergia-költség és a villamos energiafogyasztás teszi ki. Ezek alapján javasolt a fűtési energiaigény csökkentése, ami az épületek külső határoló felületeinek hőszigetelésével, nyílászáróinak cseréjével érhető el, valamint a villamosenergia felhasználás egy részének napelemes rendszerrel történő ellátásával. A projekt keretein belül lehetőség nyílik az épület fenntartási költségeinek, valamint ÜHG kibocsátásának csökkentésére, mindamellett, hogy jelentős komfortérzet-növekedés is elérhető.

A szerződött támogatás összege, annak százalékos mértéke:

111 577 139.- 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2018.02.05.

Megvalósulási helyszínek és műszaki tartalom:

  1. épület:

Épület neve: Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakközépiskola és Kollégium – „A” kollégium

Épület címe: 2943 Bábolna, Rákóczi utca 6. – A kollégium

Megvalósuló műszaki tartalom:

Homlokzati hőszigetelés 799,07 m2
Műanyag nyílászárók beépítése 128,59 m2
Fém nyílászárók beépítése  58,11 m2

 

  1. épület:

Épület neve: Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakközépiskola és Kollégium – „B” kollégium

Épület címe: 2943 Bábolna, Arany János utca 1. – B kollégium

Megvalósuló műszaki tartalom:

Homlokzati hőszigetelés  974,30 m2
Fa nyílászárók beépítése  168,88 m2
Padlásfödém hőszigetelés 1051, 04 m2

Intézményünk mellett számos más, az ország különböző településén működő agrár-szakképző iskola valósít meg hasonló fejlesztést. Ezekről a Földművelésügyi Minisztérium mint az intézmények fenntartója által összeállított, az alábbi linken elérhető összesítőből tájékozódhat: http://kehop.fm.gov.hu/test/.

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

2018. | 05. | 22.
PETTKÓ-SZANDTNER TIBOR LOVAS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM
SAJTÓKÖZLEMÉNY
A PETTKÓ LOVASISKOLA KOLLÉGIUMI ÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE
A bábolnai Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakközépiskola és Kollégium kettő kollégiumi épülete energetikai korszerűsítésen esett át, miután 2016-ban az intézmény sikeres pályázatot nyújtott be a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében meghirdetett felhívásra.
A bábolnai lovasiskola kezelésében lévő kollégiumi épületek korszerűsítésére fordíthatta az intézmény „A Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakközépiskola és Kollégium kollégiumi épületeinek korszerűsítése” című projekt megvalósítására elnyert 111.577.139 Forintot.
Az oktatási intézmény számára komoly kiadást jelent évről-évre a tanulók számára ingyenesen igénybe vehető kollégium fenntartása. Hathatós segítségnek bizonyul a KEHOP-5.2.10-16-2016-00112 számú projekt pályázati támogatása, mivel az abból megvalósult korszerűsítések segítségével érezhetően csökken az épületek fenntartási költsége.
A beruházás során a kollégium kettő épülete újult meg. Az intézmény székhelyén – Bábolna, Rákóczi utca 6. – lévő épületbe korszerű műanyag ablakokat és ajtókat építettek be a rosszállapotú fa nyílászárók helyére. A bejárati alumínium portálok is cserére kerültek, az épület új homlokzati szigetelést és vakolatot kapott. A kollégium műemléki környezetben lévő „B” épületében – Bábolna, Arany János utca 1. – a régi nyílászárókat új fa szerkezetű nyílászárókra cserélték le. Az épületben szintén fejlesztésként valósult meg a födém, valamint a homlokzat szigetelésének kiépítése, miután a homlokzati falak hibáit kijavították.
A beruházás kivitelezési munkáit a szombathelyi székhelyű SZABADICS-ÉPÍTŐ Kft. nyerte el a közbeszerzési eljárás során. A 2017 nyarán megindult beruházást a kivitelező 2018 áprilisának közepén fejezte be. A kivitelezés során az kollégium folyamatosan működött, komoly fennakadás nem volt az építési munkák során a kollégisták számára.
A projekttel kapcsolatban további információ az alábbi e-mail címen kérhető:
pettkoprojekt@gmail.com.