Tájékoztató a digitális oktatásra való átállásról

Tájékoztató a digitális oktatásra való átállásról

Tisztelt Szülők!

A COVID járvány terjedésének lassítása miatt Miniszterelnök úr 2020. 11. 09-én újabb szigorító intézkedéseket jelentett be. A bejelentés tartalmáról az Országgyűlés a mai ülésnapján dönt.

A bejelentés a középiskolai oktatást is érinti. Kedd éjféltől a középiskoláknak át kell állnia a digitális oktatásra.

Egyenlőre várjuk az országgyűlés döntésének pontos tartalmát. Ennek tudatában tudunk pontos tájékoztatást adni, de addig is a terveinket közreadom önöknek.

Amint arról már értesültek, a mai napon 11 óra 30 percig lesznek tanórák a diákok ezután hazamehetnek. Hangsúlyozom, hazamehetnek, nem kell kötelezően mindenkinek 11 óra 30 perc után elhagyni a kollégiumot. Miniszterelnök úr bejelentésében arról beszélt, hogy a felsőoktatási intézmények kollégiumait zárják be, középiskolai kollégiumok bezárását nem említette.

Szerdától kezdődően mindenkinek megkezdődik a digitális oktatás.

A szakképzés fontos, ha nem a legfontosabb részét képezik a szakmai gyakorlatok. Digitálisan a gyakorlati órákat, akármennyire is szeretnénk, nem lehet megvalósítani. Annak érdekében, hogy a járványügyi szabályok betartása mellett gyakorlati órákat tudjunk tartani, elkészítettünk egy tervet.

A terv lényege:

  • egyszerre csak egy osztály lenne gyakorlaton, amelyet kis csoportokra bontanánk
  • tömbösítenénk a gyakorlati napokat. A kilencedik évfolyamon egymást követő három napban , a tizedik, tizenegyedik évfolyamban egymást követő négy napban terveztük a gyakorlatokat
  • folyamatos munkarendre térnénk át, tehát hétvégén is folynának a gyakorlatok. A hétvégi napokat szabadnapokkal kompenzálnánk, amikor elméleti óra sem lenne.
  • a nem gyakorlati napokon természetesen digitális oktatás folyna
  • minden gyakorlati nap 16 óráig tartana

Kollégium:

  • a kollégiumban mindenki külön szobában lenne
  • lehetőség lesz arra, hogy az a tanuló, aki befejezi a gyakorlatot, de nem tud aznap hazautazni, bent aludjon és a következő napon utazzon haza
  • Amikor diákok lesznek a kollégiumban, portaszolgálat és/vagy nevelőtanári felügyelet is lesz.

Ennek a leírt elképzelésnek az engedélyezése folyamatban van, Amennyiben megkapjuk az engedélyt, úgy 2020. 11. 16-tól kezdenénk így az oktatást.

Bábolna, 2020. 11. 10.

Körmendi Csaba

       igazgató