Tájékoztató a tanév zárásáról, egyéb információk.

Tájékoztatás a tanév szorgalmi időszakának zárásával kapcsolatban.

BIZONYÍTVÁNYOK: A jelenleg fennálló veszélyhelyzet miatt tanévzáró ünnepséget nem tartunk. A diákok és a szülők a tanév végi osztályzatokat az E-Kréta naplóban június 16-tól láthatják majd.

Magát a bizonyítványt a 2020/2021. tanév tanévnyitóján adjuk át a diákoknak, amit a következő héten kérünk is vissza tőlük.

NYÁRI GYAKORLAT:  A nyári gyakorlat teljesítése alapfeltétele a magasabb évfolyamba lépésnek. A nyári gyakorlatot a diákok számára már korábban ismertetett beosztás alapján bonyolítjuk le.

Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum: A 2019. évi LXXX. törvényben (Szakképzési törvény) foglaltaknak megfelelően iskolánk 2020. július elsejétől egy újonnan megalakuló Agrárszakképzési Centrum tagjaként folytatja tovább a munkáját. A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom Esztergom, Vas és Veszprém megye agrárszakképző iskoláit fogja majd össze. Központja Sopronban lesz.

A diákok további tanulmányaira a centrumosítás nem gyakorol hatást.

ÚJ SZAKKÉPZÉSI RENDSZER BEVEZETÉSE: 2020. szeptember elsejétől indul az átalakított szakképzés rendszere. Ennek következtében az iskolánkban újonnan induló kilencedik évfolyamos diákok az új szakképzési programtervek alapján tanulnak majd.

A 10. és a 11. évfolyamos diákokat ez a változás nem érinti. Ők még a tanulmányaik megkezdésekor érvényben lévő Lovász kerettanterv szerint tanulnak továbbra is. Számukra változatlan szabályok szerint kerül kiutalásra a hiányszakmák után járó ösztöndíj.

Az új ösztöndíjrendszer a most induló kilencedik évfolyamosok számára kerül bevezetésre.

NÉVVÁLTOZÁS: Július elsejétől iskolánk neve is megváltozik.               

Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakképző Iskola és Kollégium lesz iskolánk neve.