GINOP-6.2.3-17-2017-00015

GINOP-6.2.3-17-2017-00015

Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Sajtóközlemény             

Alapkompetencia-fejlesztéssel a lemorzsolódás ellen az FM nyugat-magyarországi szakiskoláinak együttműködésében (GINOP-6.2.3-17-2017-00015)

A Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium konzorciumban 9 másik FM fenntartásban lévő intézménnyel az Európai Unió támogatásával megvalósuló Széchenyi 2020 Program keretében „A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése” című pályázati felhívásra benyújtott „Alapkompetenciafejlesztéssel a lemorzsolódás ellen az FM nyugat-magyarországi szakiskoláinak együttműködésében” című pályázata vissza nem térítendő támogatást nyert A támogatás mértéke az elszámolható összköltség 100 % – a, amely 411,80 millió Forint. A projekt teljes egészében európai uniós támogatásból valósul meg, az Európai Szociális Alap hozzájárulásával.

A projekt célja a szakképzésben tanulók végzettség nélküli iskola elhagyásának csökkentése és az alapkészségek fejlesztésének támogatása a kompetencia-alapú oktatás fejlesztésével, a köznevelési rendszer eredményességének javításával, a minőségének és struktúrájának megújításával.

A projekt keretében megvalósuló főbb tevékenységek:

Helyzetértékelés és Cselekvési terv elkészítése, a tanulói készségek és képességek fejlesztése, tanulói életpálya-építést, pályaorientációs tevékenységet szolgáló intézkedések, életpálya-tanácsadási foglalkozások, életpálya-orientáció, pályaválasztási tájékoztató, informatikai eszközök beszerzése, új tananyagok kidolgozása, és feltöltése.

A projekt megvalósításában részt vevő iskolák:

Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola

Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola

Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakközépiskola és Kollégium

A projekt 2018. február 1.-től 2020.július 31.-ig tart.

Kollégiumi épületek korszerűsítése

Kollégiumi épületek korszerűsítése

Tisztelt Látogató!

Intézményünk 2017-ben komplex épületenergetikai fejlesztést valósít meg európai uniós támogatás felhasználásával. Projektünk a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) részét képező, „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című pályázati konstrukció támogatásával valósul meg. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás aránya a projekt költségvetésén belül 100 százalék.

Projektünk rövid leírása

A projekt célja a Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakközépiskola és Kollégium üzemeltetésében levő kollégiumi épületek energetikai korszerűsítése. Az épületek üzemeltetési költségei a szakközépiskola éves költségeinek egy igen jelentős részét teszik ki. A magas üzemeltetési költségeket főleg a fűtési hőigényből származó magas gázenergia-költség és a villamos energiafogyasztás teszi ki. Ezek alapján javasolt a fűtési energiaigény csökkentése, ami az épületek külső határoló felületeinek hőszigetelésével, nyílászáróinak cseréjével érhető el, valamint a villamosenergia felhasználás egy részének napelemes rendszerrel történő ellátásával. A projekt keretein belül lehetőség nyílik az épület fenntartási költségeinek, valamint ÜHG kibocsátásának csökkentésére, mindamellett, hogy jelentős komfortérzet-növekedés is elérhető.

A szerződött támogatás összege, annak százalékos mértéke:

111 577 139.- 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2018.02.05.

Megvalósulási helyszínek és műszaki tartalom:

  1. épület:

Épület neve: Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakközépiskola és Kollégium – „A” kollégium

Épület címe: 2943 Bábolna, Rákóczi utca 6. – A kollégium

Megvalósuló műszaki tartalom:

Homlokzati hőszigetelés 799,07 m2
Műanyag nyílászárók beépítése 128,59 m2
Fém nyílászárók beépítése  58,11 m2

 

  1. épület:

Épület neve: Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakközépiskola és Kollégium – „B” kollégium

Épület címe: 2943 Bábolna, Arany János utca 1. – B kollégium

Megvalósuló műszaki tartalom:

Homlokzati hőszigetelés  974,30 m2
Fa nyílászárók beépítése  168,88 m2
Padlásfödém hőszigetelés 1051, 04 m2

Intézményünk mellett számos más, az ország különböző településén működő agrár-szakképző iskola valósít meg hasonló fejlesztést. Ezekről a Földművelésügyi Minisztérium mint az intézmények fenntartója által összeállított, az alábbi linken elérhető összesítőből tájékozódhat: http://kehop.fm.gov.hu/test/.

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

2018. | 05. | 22.
PETTKÓ-SZANDTNER TIBOR LOVAS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM
SAJTÓKÖZLEMÉNY
A PETTKÓ LOVASISKOLA KOLLÉGIUMI ÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE
A bábolnai Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakközépiskola és Kollégium kettő kollégiumi épülete energetikai korszerűsítésen esett át, miután 2016-ban az intézmény sikeres pályázatot nyújtott be a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében meghirdetett felhívásra.
A bábolnai lovasiskola kezelésében lévő kollégiumi épületek korszerűsítésére fordíthatta az intézmény „A Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakközépiskola és Kollégium kollégiumi épületeinek korszerűsítése” című projekt megvalósítására elnyert 111.577.139 Forintot.
Az oktatási intézmény számára komoly kiadást jelent évről-évre a tanulók számára ingyenesen igénybe vehető kollégium fenntartása. Hathatós segítségnek bizonyul a KEHOP-5.2.10-16-2016-00112 számú projekt pályázati támogatása, mivel az abból megvalósult korszerűsítések segítségével érezhetően csökken az épületek fenntartási költsége.
A beruházás során a kollégium kettő épülete újult meg. Az intézmény székhelyén – Bábolna, Rákóczi utca 6. – lévő épületbe korszerű műanyag ablakokat és ajtókat építettek be a rosszállapotú fa nyílászárók helyére. A bejárati alumínium portálok is cserére kerültek, az épület új homlokzati szigetelést és vakolatot kapott. A kollégium műemléki környezetben lévő „B” épületében – Bábolna, Arany János utca 1. – a régi nyílászárókat új fa szerkezetű nyílászárókra cserélték le. Az épületben szintén fejlesztésként valósult meg a födém, valamint a homlokzat szigetelésének kiépítése, miután a homlokzati falak hibáit kijavították.
A beruházás kivitelezési munkáit a szombathelyi székhelyű SZABADICS-ÉPÍTŐ Kft. nyerte el a közbeszerzési eljárás során. A 2017 nyarán megindult beruházást a kivitelező 2018 áprilisának közepén fejezte be. A kivitelezés során az kollégium folyamatosan működött, komoly fennakadás nem volt az építési munkák során a kollégisták számára.
A projekttel kapcsolatban további információ az alábbi e-mail címen kérhető:
pettkoprojekt@gmail.com.